Domov
O meni
Novice
Blog
Fotogalerija
Oprema
Države
Zanimivosti
Trgovina
Press
Sponzorji
Kontakt
Povezave

 

Medijska pokritost:
-Radio Fantasy
- VTV
- POPTV
- 1TV
- Celjan

Izdelava in vzdrževanje strani

 

Sponzorji:

Za sponzorje!

 
     
 

O MENI

"Pot od zemlje do zvezd ni ravna."
Seneka


In res ni. Sploh, če slediš svojim zvezdam in svojim željam. Jaz to počnem že celo življenje. Malo več kot trideset let. Sedaj pa je dozorel čas, da uresničim eno svojih največjih, morda najbolj drznih želja.

S kolesom se odpravljam na potovanje. Na dolgo pot.
Mahnil jo bom okoli sveta.


Kdo sem? Sem Dejan Glavnik, rojen 26. septembra 1975 v Celju. Večino svojega življenja sem preživel na Polzeli. V naravnem okolju sem se kmalu začel ukvarjati s športom – tek in kolesarjenje sta postala moja stalna spremljevalca že v osnovni šoli. Ko sem v Celju začel obiskovati srednjo šolo, sem oboje začel tudi aktivno trenirati. Pri rosnih 16 letih sem postal član mladinske državne reprezentance v triatlonu in duatlonu. Trdemu treningu, v katerem sem vedno užival, so sledili rezultati: trikrat sem osvojil naziv državnega prvaka v duatlonu, enkrat v triatlonu. Bil sem član slovenske reprezentance na dveh svetovnih in štirih evropskih prvenstvih ter v svetovnem pokalu…
Ko je šlo le še navzgor in so bile moje edine želje, da sežem še višje, da premagam samega sebe, sem žal doživel prometno nesrečo. In to med zimskimi pripravami v ZDA. Odpovedati sem se moral profesionalnemu športu, a ta je ostal del mojega razgibanega življenja. Vedno sem znal najti nove hobije, nove stvari, ki sem jih počel s strastjo in zagnanostjo. Ko sem vzljubil elektronsko glasbo, sem se nekaj let ukvarjal z organizacijo prireditev, ki so to zvrst glasbe približale tudi Slovencem. In tudi pri tem sem se veliko naučil. Potem sem začel graditi hišo. Veliko sem postoril kar sam, saj se lotim vsakega dela. V gradnji sem zelo užival. Vedel sem, da tistemu, ki si nekaj želi, ne zmanjka načinov, da želje tudi uresniči. Vsaj meni jih ni nikoli…
Zato sem spet prisluhnil sebi in moji veliki želji, ki ni in ni hotela utihniti. Da vidim planet, na katerem živim! Da s kolesom prepotujem cel svet. Odločitev, ki sem jo pri sebi trdno sprejel leta 2003, bom sedaj uresničil! Odločil sem se, da iz rodnega Celja odpotujem na Dan zemlje, 22. aprila 2006. Dan je izbran s premislekom, njegova simbolika ni majhna.
Od 22. aprila letos boste lahko kolesarili in sanjali z mano. Najprej jo bom mahnil na zahod. Vzel si bom čas – odločil sem se, da za spoznavanje planeta Zemlja potrebujem pet let. In tako dolgo bo tudi moje potovanje. Od prvega dne boste lahko sanjali in morda tudi vaše sanje uresničevali z mano. Ločila nas bo le klik na www.tourtheworld.si ter dejan@tourtheworld.si. Računalnik in fotoaparat bosta pet let (poleg kolesa) moja najboljša prijatelja. Zato, da bom lahko doživetja delil tudi z vami!
Ja, vabim vas na dolgo, noro potovanje. Če ne prej, se vidimo leta 2011, ko bo končano. In spet bom prišel domov. Na Polzelo.

Mislite, da se mi bo še vedno zdela topla, lepa, domača? Nikoli ne bom vedel, če ne uresničim svoje največje želje. In sledim zvezdam, ki me bodo zagotovo spremljale tudi na poti, polni vzponov in spustov.

Vse zato, da utišam svojo življenjsko željo.